Skip to main content
Yrttireseptit

Lakritsiyrtti-saaristolaisleipä

Helppo, lakritsin makuinen saaristolaisleipä

  • 1 ruukku Oksasen Puutarhan lakritsiyrttiä
  • 1 l piimää
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl tummaa siirappia
  • 3 dl ruisleseitä
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita vuokien voiteluun
  • 1/2 dl siirappia + 1/2 dl vettä leipien voiteluun

Leikkaa lakritsiyrtti ruukusta ja hienonna se. Liota hiiva huoneenlämpöiseen piimään. Sekoita joukkoon yrtti, suola ja siirappi. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita ne nesteeseen. Jaa taikina voilla voideltuihin vuokiin tai leivinpaperilla suojattuihin vuokiin. Kohota leipätaikinaa vedottomassa paikassa liinan alla noin 1 1/2 tuntia.

Nosta uuniin ja paista uuniin keskitasolla 175°C asteessa noin 1 1/2 tuntia. Valele leivän pintaa siirappiseoksella, kun ne ovat paistuneet uunissa noin tunnin verran. Ota leivät uunista, valele kertaalleen siirappivedellä ja anna jäähtyä. Ohjeella noin 2-4 leipää, vuokien koosta riippuen.