Kanelibasilika on nimensä mukaisesti kanelin makuinen ja tuoksuinen isolehtinen basilika. Se on lähtöisin Meksikosta, joten mausteiset ja chilin makuiset ruuat ovat myös tämän yrtin käyttökohteina. Aasialaisessa ruuassa käytetään kanelia mausteena ja siten niihin voi loistavasti lisätä myös kanelibasilikaa.
Jälkiruoassa, kuten esimerkiksi kurpitsa- tai omenapiirakassa, kanelibasilika on hauska lisä. Sitä kannattaa kokeilla ruokiin, jotka normaalisti maustaisi tavallisella basilikalla. Yllättäviä, mahtavia ja uusia makuelämyksiä löytyy taatusti. Kanelibasilikaa viljellään vain kausituotteena syksystä kevääseen.
Kanelibasilika on basilika, eli se ei siis kestä kylmää tai vetoa. Tätä yrttiä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, pöydällä ruukussa ja muistaa kastella sitä.