Mintun historiaan liittyy paljon rakkautta. Mytologian taruissa miehet ovat ihastuneet nymfeihin, joiden nimet ovat olleet lähellä menthaa, ja nymfit ovat joutuneet muuttumaan mustasukkaisuuden vuoksi tuoksuvaksi yrtiksi. Minttu onkin kulkeutunut kasvamaan ympäri maailmaa.
Mintun selvästi erottuvassa aromissa on ripaus mentholia ja tyypillisesti minttu on liitetty lammasruokiin. Minttu on piristävä lisä myös salaatteihin, kylmiin kastikkeisiin, perunamuusiin ja erityyppisiin jälkiruokiin. Hedelmäsalaatit, jogurtit, smoothiet ja myslit maustuvat mintulla erityisen hyvin. Minttutee haudutettuna tuoreista lehdistä on piristävä juoma niin kylmänä kuin lämpimänäkin, ja kesällä mansikoiden kanssa syötävään kermavaahtoon minttusilppu on oiva lisä.
Minttu säilyy jonkin aikaa viileässä mutta pehmeälehtiset minttulajikkeet pärjäävät paremmin lämpimämmässä. Niitä pitää vaan muistaa kastella.