Pienilehtinen basilika on peräisin Kreikasta. Piccolo basilika on kaunis, pallomainen basilika ja maultaan varsin samanlainen kuin tavallinen basilika.
Mausta piccololla pastat, tomaattiruuat, salaatit, kastikkeet, öljyt ja voileivät. Myös peston teko onnistuu tästä sievästä basilikasta. Sen kauniit, pienet lehdet sopivat koristeiksi ruuan kuin ruuan päälle. Lehdet voi nyppiä tai leikata yksi kerrallaan, ne pysyvät kauniina koska niitä ei tarvitse silputa. Nappaa suoraan kasvista näköä ja makua vaikka tomaattivoileivän päälle. Kun kaipaat koristeellista ja maistuvaa basilikaa, kokeile piccoloa.
Piccolo on basilika, joten se ei kestä kylmää eikä vetoa. Säilytä huoneenlämmössä tai vähintään + 15 asteessa. Muista kastella ja suojaa kuljetettaessa.