Sinappikaali eli rucola on vanha Rooman ajoista asti viljelty kasvi. Aikoinaan sitä on pidetty yrttinä, nykyään raja salaatin ja yrtin välillä on häilynyt. Sinappikaalia on aikoinaan käytetty suojautumiseen petojen puremia vastaan.

Salaattirucolaa löytyy usein erilaisista salaattisekoituksista. Rucola joka yleensä ravintolassa tulee lautaselle on villirucolaa. Salaattirucola on hieman miedomman makuinen ja leveälehtisempi kuin hammasreunainen ja kapealehtisempi villirucola. Kumpikaan näistä ei muodosta kerää.

Salaattirucolaa voidaan käyttää tuoresalaateissa muiden salaattien seassa ja se kestää myös kevyen kuumentamisen, joten wokkien ja pastojen päälle se on aivan loistava. Rucolasta voi tehdä maukkaan peston tai soseuttaa sitä sauvasekoittimella öljyyn, jolloin saa rucolaöljyä. Öljy antaa aromikkuutta lihalle, kalalle ja kasviksille.