Salvia on ikivanha rohtokasvi, kuten monet muutkin yrtit. Sen tieteellinen nimi juontaa juurensa latinan kielestä ”parannan” tai ”pelastan” -sanasta. Sillä on hoidettu haavoja ja sitä on pidetty niin pyhänä yrttinä, että sadonkorjuu on ollut pyhä rituaali, joka on täytynyt tehdä puhtain vaattein ja jaloin.
Salvia on meillä Suomessa aliarvostettu, todella aromikas yrtti. Se on hieno ja todella voimakas riistan ja lampaanlihan mauste ja itsetehdyssä makkarassa paljon käytetty yrtti. Sitä kannattaa kokeilla myös kasvisruokiin ja se taipuu myös yrttiöljyksi. Vilustumiseen voi kokeilla kupillista salviateetä. Salviaan kannattaa lähteä tutustumaan varovasti pienillä määrillä, sillä se yllättää voimakkuudellaan. Se on yksi niistä yrteistä jotka toimivat parhaiten tuoreena, kuivattuna aromit ja väri häviävät.
Salviaa voi säilyttää viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa.