Skip to main content
Salaattireseptit

Texmex-salaatti ja korianterikastike

Perjantain texmex-herkku

Texmex-salaatti 4:lle

  • 2 kanan rintafilettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tacomaustetta
  • 1 dl pankojauhoa
  • 1 ruukku Oksasen Puutarhan punaista jääsalaattia
  • 1 paprika
  • 250 g tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 100 g maissia (pakaste, sulatettuna)
  • 1 avokado
  • tortillasipsejä
  • 1 ruukku Oksasen Puutarhan lehtipersiljaa

Ota kanafileet tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Sivele fileet öljyllä, ripottele tacomaustetta kauttaaltaan ja kierittele fileet pankojauhoissa. Nosta fileet uunipellille ja kypsennä uunissa 200°C asteessa noin 30 minuuttia, fileiden paksuudesta riippuen. Poista paprikasta siemenet, huuhtele ja leikkaa mielesi mukaan. Huuhtele tomaatit ja leikkaa paloiksi. Kuori sipuli, leikkaa kahtia ja viipaloi. Leikkaa avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi hedelmäliha. Leikkaa jäähtyneet pileet paloiksi. Revi salaatti kulhoon ja asettele kaikki raaka-aineet kauniisti päälle. Tarjoile korianterikastikkeen kanssa.

Korianterikastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 1/2 dl salsakastiketta ( kastikkeen tulisuus oman maun mukaan)
  • 2 rkl hienonnettua Oksasen Puutarhan korianteria
  • Ripaus suolaa

Hienonna korianteri ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Älä pelkää korvata aineita kuten kermaviiliä, vaikka jugurtilla jos tarve vaatii, tai jos korianteri ei maistu, mikään ei estä käyttämästä vaikka thai-basilikaa, joka käy mahtavasti texmex-ruokaan.