Skip to main content

Salaatit ja yrtit
Oksasen Puutarhalta

Salaatit ja yrtit

Oksasen Puutarhalla viljellään runsaasti erilaisia salaatti- ja yrttilajikkeita. Kaikkia tuotteita yhdistävät puhtaus, raikkaus sekä korkea laatu.

Ympärivuotisesta valikoimasta löydät tutut perustuotteet kuten jääsalaatin, friseesalaatin, tillin ja basilikan. Kausi- ja tilaustuotteina löydät myös erikoisempia makuja – maistuisiko lakritsiyrtti tai tulinen krassi?

LÖYDÄ UUSIA TERVEELLISIÄ MAKUELÄMYKSIÄ

Tutustu monipuoliseen tuotevalikoimaamme

Tuotekehitys

Oksasen Puutarha tekee monipuolista tuotekehitystyötä niin omana kehitystyönä kuin yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Yhteistyö Hollannin siemenjalostajien kanssa on alkanut jo 90-luvulla ja on muodostunut vakiintuneeksi toiminnaksi. Puutarhalla seurataan aktiivisesti myös alan tekniikan kehitystä. Tähän liittyen esimerkiksi vuonna 2021 aloitettiin kokeilut otsonoinnin käytöstä veden puhdistuksessa.

Siemenjalostajien kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on löytää sekä kestävämpiä lajikkeita nykyisten tuotteiden tuottamiseen, että kokonaan uusia tuotteita ja lajikkeita markkinoille tuotavaksi. Koeviljelytyö Suomessa on siemenjalostajille tärkeää siksi, että kasvuolosuhteet etenkin valon osalta ovat pohjoisten alueiden kasvihuoneissa täysin omanlaiset verrattuna esimerkiksi Keski-Eurooppaan.

Tuotekehitystyön osana Oksasen Puutarha on mm. lanseerannut aikoinaan Suomen ensimmäisen makean frisee-salaatin. Rosmariinille puolestaan on testauksessa löydetty Suomessa menestyvä laadukas siemen, jonka ansiosta tuote voidaan kasvattaa kokonaan itse. Näin vältytään tuontipistokkaiden torjunta-aineriskeiltä.

Ympäristöystävällisyys, tuoteturvallisuus, toimitusvarmuus sekä työntekijöiden hyvinvointi ovat meille tärkeitä arvoja, jotka ohjaavat tekemiämme valintoja joka päivä.

Lue lisää vastuullisista valinnoistamme