Skip to main content

Hävikkivinkit yrteille

Hyötykäytä ylimääräiset yrtit!

  • Pakastaminen – pakasta esimerkiksi jääpalakuutioissa veden tai oliiviöljyn kanssa ja käytä maustamaan keittoja, laatikoita jne. Voit myös pakastaa kokonaisia yrtinlehtiä rasioissa.
  • Kuivaaminen – kuivaa yrtit huoneenlämmössä tai uunissa miedossa lämpötilassa ja säilö ne ilmatiiviisiin rasioihin.
  • Yrttiöljyt ja etikat – hienonna yrtit öljyyn tai esim. viinietikkaan ja käytä maustamaan marinadeja, salaatinkastikkeita ja keittoja.
  • Pestot ja kastikkeet – yrttipestoja voit käyttää mm. leivän päällä, salaateissa, lihan ja kalan kanssa.
  • Yrttivoi – sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin, muotoile tangoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin. Käytä yrttivoita maustamaan leipiä, kasviksia ja grilliruokia.
  • Yrttisuola –  sekoita hienonnetut yrtit ja merisuola ja anna kuivua huoneenlämmössä.